13 Haziran 2010 Pazar

Tengri, Khuday, Deos ve Tanrı

Tengri, Khuday, Deos ve Tanrı
"Tanrı" farklı dilde sözcük

Golf sahası

article (dan atıf aşağıdaki cilt Sempozyumu Üzerine "Yaratılış". 05/01 @ http://www.creationism.org/symposium/) izni ile kullanılmaktadır Baker Books, bölünmenin Baker Kitap Evi Firma, telif hakkı © 1968-1975. bu materyallerin Tüm hakları saklıdır. Malzemeleri, medya başka yayınlanan olmalısınız dağıtılmayan için yerler diğer web alımı veya izinsiz yazılı sitelerinde diğer yansıtılmış Baker Kitap Evi Company.
http://www.creationism.org/symposium/symp5no1.htm

Giriş

Içeriği aşağıda dayalı Gentile İsimler Tanrı tarafından Gordon Holmes Fraser, © 1975 tarihinde yayınlanmıştır http://www.creationism.org/symposium/symp5no1.htm. Ben genel araştırılmış ve kapsamlı yapılan bazı küçük gelen tarih unbias "" düzenleme, dini inançları iyi yazar için yazar için verilen ve bu nedenle arama Bu mesaj bir olmalı "kredi, kaynak" büyük ile tam bir anlayış, bir . Ne olduğunu çarpıcı Tanrı'dır evrensellik Yüksek uygulanmış ve üstünlüğü olan eklerin Ti De / Te / Di / tarih boyunca bizim dünyamız ve, ister Tanrı Tengri, Khuday, Deos veya. Tabi bu konsantre çalışılıyor için kayıtları üzerinde ilk yazılı ve, ben "dışarı kutulu" diğer değerli, ancak spesifik olmayan bilgiler.

orjinal isimleri Tanrı

durumlar için çeşitli fonetik görev, bir sembol yazılı tek yaptım yılında erken aşamalarında bize bilinen yazılı dil değerleri, kimi tek bir sembol eş temsil acil bağlamda amaçlanan belirten hangi was kelime. Için tanrıça örneğin sembol, değer ifade hem fikir ve fonetik.

tabletlik bilinen en eski hat yazılı ön çivi yazılı Sümer, Tanrı) aşağıda üçlüsü ile yazılı olan yıldız (Şekil 1,. Bu star oldu, tek bir sonraki basitleştirilmiş için. stilize çivi Sonra olarak ortaya oldu ve, yıldız kalemi bir çocuğun cuneo inme ile yazılmıştır. semboller gibi çivi yazılı envanter kendi el yazısı genişletilmiş, yıldız, haç basitleştirilmiş çapraz, sonra bir daha bir sade ve yatay vuruş sonunda tek bir (Şekil 1, aşağıda).26

Şekil 1. Tanrı için erken sembolleri

cennet, kahraman "" "," parlaklık "ve, atası saygı gelişmiş ve krallıkların edildi kurulan," kral "," tanrılaştırılmış atalarının da sembolü ifade ek "olarak" Tanrı "," hafif "," gün. "

seçkin özniteliklerin olarak bulundu tanrıça, aynı sembolü Yüce idi kullanılan El, JH, Eternal ve Ti, En Yüksek, bir dönem sonra kullanılan ve kapsamlı, Tanrı Gentile isim olarak. durumlarda tüm bağlamda anlamına belirtilen hangi edildi terim.

ortaya çıkmasıyla kabile dilleri ve lehçeleri, yeni fonetik değerleri, vardı ifade ile aynı sembolü bu eğilim Babil devam ederken çivi sürece ve Keldani, senaryo idi kullanılan Sümer, Hittic, Ugarit ve Eski Farsça. CJ Ball bir # karakteri Şekil. 1-D, bir 'yüksek', 'cennet' yazıyor "d, 'God of Heaven' okudu (Sümer in - Çevirmenin notu) Dingir

demek tanrı da bir anlamda (Semitik içinde - Çevirmenin notu) Ia'u veya Ya'u ve Ia-a-ti veya Ya-ti. Sonuncusu zamiri olan Asur ilk kişi. . . ve zamir olabilir kişisel semitist ilk iyice prototip için. "27 Ayrıca JHVH düşündürdü Ia'u ve İbranice şeklinde nihai önceki Ya'u vardır.28

Ball da, Türk Altay Ural-Tanrı arasında adını veren bir ipucu için kalkınma Nenets halkları. İsimlerini örüntü diyalektik Tanrı değişir sadece hafif ve içinde: Tengri (Kalmuck), Tengeri (Buriat), Tangere (Tatar), Tangara (Yakut ve Dolgan). Moğol folklor Tengri Eternal konuşuyor of Blue Tengri ve. Çarpıcı bir tesadüf archipelagoes addır Tangaroa, Pasifik Güney Tanrı birini isimleri. Zaman dönem sesleri hakim onun düşürüldü için benzerlik açıktır daha. Sesleri / d / veya aynı / t /, / n / are / g / ve / / r. Sesli sesleri formları ile değişir lehçeleri Güney Pasifik ve ekledi ünlüleri dil ve Melanesian Polinezya bir gereksinimin. Daha söyledi olacak bu zaman söz alanda çalışma.

kendisi gök durumda olduğu gibi çoğu dilde aynı sıra tanrı ve atalarının dönem de barındırır için ortak ad. Ball der ki: "Tanrı, 'Dingir sıradan, Digir, Dimir yazılı Şekil Sümer' için terim. # 1-D, script formun en eski yıldızı tek göründüğü gibi bir olurken, mul (Şekil 1-D ) yıldız üç grup bir. sadece o kadar, kelime Res. # 1-D (Digir, vb) demek olduğu kaydedilmektedir (Semitik içinde - Çevirmenin notu) kakkabu, 'star' gibi (Semitik içinde - Çevirmenin Notu) ILU, 'Tanrı.' Bkz Tab. 5R 21539 ekler süre Tab. CT XXI 4 (Semitik içinde - Çevirmenin) Not anlamları bu (ellu, 'aydınlık', 'saf) El-Supreme eşittir. kelimenin bu uygulamaların nedeni aslında yalanlarda Bu Digir anlam yoğun bir bileşik (Türkçesinde - Çevirmenin notu) bir flaş gibi 'yanıp sönen parlak' oluşur; di, için 'ışıltı' veya 'parıltı' (nabtu) ve gir, 'yıldırım' için '.'"29 dönem cennette devam ibadet bağlantılı olarak Türk. MA Czaplika gökyüzü yazar için "Kurban, Tigir ve modern arasında eski ve törenleri biri en kalıcı Türkler yaz üçüncüsü gerçekleştirilen her."

Tek bir kök kelime, Di veya Ti, dünya çapında aileleri dil dil olabilir izole ve. Bir dil faktörü veya gösterir morfem geçerli:

(1) Allah'ın adını,
(2) tanrıları için ortak bir isim,
(3) kutsal kavramlar,
(4) bir papaz veya onursal için atalarımız.

Morfem ve M.Ö. 3000 Sümer kil tablet (c. erken bugünkü ilk kaydedilen fonetik ifadelerin), yazılı olarak da işlenen hala dönüm dillerde çevrilmemiş önceden ne zaman kadar.

Bu dil faktörü İngilizce gibi dilleri Çince ve çekim gibi dillerde izole olarak tam bir kelime mevcuttur. Bu, önek olarak bulunamadı, sonek ya da Algonquin gibi polysynthetic dilleri ve tutturmak içinde bileşken dilleri gibi Navajo ve Fin. Bu durumda, kesinlikle sağlam kanıtlar ortak bir dünya çapında faktör olarak dissemine kaynağı ve bu özelliği taşıyan kabileler dünyanın göç etmeye başlamıştı.

Hint dilleri Amerikan morfem varlığının ülke olduğunu kanıtlar bu ve içine kabileler kıracak kelime kabileleri getirilen eski ile onlardan halklar olarak dünyaya beklenen bir olmak tarih olacak geç çeşitleri, gelişmekte olan yeterli zaten vardı farklılıklar göstermektedir ki .

kelime veya morfem kök dağılma A hazır gösteri dilleri Hint-Avrupa ailesinin bir. Unthinkingly biz tanrı olarak kullanmak ilah gibi Yüce Tanrı kavramının genel bir terim ile ifade eder.

Ilah örneğin deus hemen düşündürecek Latince, çizdiği, İtalyan Dio, Fransızca Dieu, İspanyolca Dios, Eski İrlanda Dia, Galli Duw, Breton DOUE, Litvanya Dievas, Letonyalı Dieus, Sanskritçe Dyu, Yunanca Teos, Katalonya Deu, Cornish Dew, İrlandalı Dia.

Tanrı ancak ilgisiz olabilir gibi görünüyor olduğunu Gott Alman gerçeğini ilgili ve Danimarka ve İsveç gud, vb

Bir görünüşte olmayan varyasyon dillerde Slav kullanılan vs Baga olduğunu temsil tarafından Rus Bog, Çek-Slovak Bogu, Sırp-Hırvat Bog, Avesta (Hindistan)

Tanrı Baluchistan olduğunu da soyundan gelen kuzey Hindistan lehçesi Brahui olup kullanılan Da KHÜ, lehçesinde Punjabi Musalmani ve Urduca Hindustani of. Hudah Baluchistan bir lehçesi olarak Balochi kullanılan versiyonu. Eski bir varyantı orijinal yakın Gutians olduğunu Gu ti, yüksek of-tanrı ve Akkad c. Sümer dağcı kabile fethetti 2230 M.Ö. yüzyılda kalmış bir güç için.30 Onlar daha sonra İran'dan yaymak için Ermenistan. Onlar Kürtlerin itilip modern muhtemelen aynı için önceki antik Qurti.

Kırgız tanrının Asya-yüksek ismin steplerinde kullanılan Kudai olarak; antik Pers halklarının kullanılan Hudai, iki ilişki arasında eski öneriyor bir. Solomon C. Malan Allah'a İngilizce kelimeleri ilgilidir bu iki: "nin" Tanrı kullanımı sebeple tatmin edici bir, 'madde olmaksızın, yalan ... kendisi kelimenin de anlamı. Bu, Khudai veya akin için Khuda. .. ve benzeri çok yüksek bir İsim ait olarak Sami yılında (- Çevirmenin notu) Illati ve Elillah anlamına gelir [o] 'bir varlık olmanın üstüne getirdi kim....' Tanrı 'ye karşı alınacak muhtemelen demek kendini var. ' "31

Bog, Rusça, Baga ve Avesta Buh, ve Bohemya gibi bir are dan da Aryan (Hint? değil Türki, I) sanırım, değil Farsça, Not sadece Arian Translator kim dediğimiz o -'s kelime, Bhaga, bir Urartu -Slav zincirinin geliştirilmesi Ermeni-. Biz Tanrı bulmak için, örneğin, Yüksek En Çanta Kurkus kullanan Da Adlarından da anlaşılacağı gibi. Encyclopedia Din ve Ahlak Deo Vagh (batı merkezi Hindistan) ibadet Bagh ya da bilgilendirir bize "Kurkus... Kim) kaplan (canavar yapar gibi görünür biliyorum gelen büyü, kendi kilise cemiyeti ve kendisinin korumaya kendini."32

Balahis ve merkezi Hindistan'ın batısındaki diğer kabileler de Khudai bilmek gerek Bhagda ve. "Bhagwan ...) olduğunu Spirit de denir Paramatma (yüce, Parmeshwar (Yüce Tanrı), Khuda (isim Tanrı kullanılan Müslümanlar Ishwar (,) Allah). Bhagwan dinler gelen tek tanrılı of God yakın birine kavramı. Balahis açıkça Matas ayırt DEAS ve. Bhagwan onlara çağrı onlar ile herhangi Makesh bir Hindu üçlü, Brahma, Beshnu olarak tanımlamak Onların da yok. onlar. korumak bunun yaratıklardır bunlar Bhagwan... Onlar inanıyorum ki Bhagwan ayrı bir kişilik, annesi ebedi veya olmayan baba. "33

Ball, İTÜ veya gördüğü bir ITI göstergesi "Sümer: Ortak bir zaman elemanı ve dilsel kaynak kelime anlamı" ayı bulur paralellikler arasında ve Çin Sümer UET Çince olduğunu eşdeğeri; Sümer kelime ezen, "festivali, "sabit zaman," isinnu, süresi karşılaştırır ile Çin, bir güneş yedi veya on gün.34

LW King ayrıca yazılı formları arasında bir yazışma öneriyor. O, Louvre Shirpurla (Patesi değinir bir diyorit, heykelin Gudea; Dec. 14 tr Chald. PL.) Hangi düzenlenen erken çivi sembolleri düzenlenmiştir sütunlarda dikey Çince semboller kadar gösterir. Bu göstermek Ti olarak Şekil formu geçiş. # 1-C yerine Res. # 1-D. yazıtta bu iki cuneo inme ve daha eski satır yazı kullanılır. Bu yazıt çok sayıda sembol karakter Çin benzerlik var ayrı. Muş On Blau anıt (Br.. No 86260), karakterleri Şekil karakter çivi yazılı dikey sütun ve öncesi. # 1-B Ti.35 için kullanılır

in gelişmiş isimleri Tanrı

Çin ve Doğu Asya.

Çin kesintisiz, ulus okuryazar olması var gibi "dedi insanlar sadece olması bir olabilir, tarih yaşları kaydedildi aracılığıyla tüm. Onlar (2500 BC - Çevirmenin notu) ve temel okuryazarlık onlar göç, Ho Hwang birine vadi vardı bu okuryazarlık rafine oldu ve insanlar sürekli kodlanmış ya da içine daha az homojen varlık olarak onların yüzyıllar birkaç form içinde. Bugün Sinologists ve sahip yüzyıllar boyunca kırk beş perceptibly değil değişti Çin tarihi kolaylıkla edebiliyoruz deşifre karşılaştırmalı ile, oracle kemikleri yazıtlar üzerinde.

Bazı değer tarihsel olacak (saltanatı M.Ö. Hanedanı) için 2356 ve Shang yüzyıllar itibaren 1766 BC (altı ısrar, ilk kayıtların Fu Hsi olmadan) vardır, bunlar öyle efsanevi. irfan iken eski olduğunu doğrudur herhangi içine dokunmuş çok efsane, o tarih de doğrudur romantik bir mitoloji. Temel geçerlidir. Bu kaydın bu güvenilirlik içinde iyilik aslında bir asır ki, az yüz yıl sonra on beş antolojisinde of edebiyat hazırlarken onun Homer oluşan İlyada, yazıları Tzu Fu o Kung hacmi gibi yetiştirilen Çin vardı ki Onun zamanında öncesinde vardı. Bu Avrupalılar olduğu bilinen bir gerçektir ki batı yüzbinlerce oluşan kütüphaneler vardı hacimleri önce varlığını yüzyıllarca milletlerin medeni olarak ortaya başladı ekledi.

Bu çalışma bizim için önemli bir gerçektir olduğunu ve Yüksek gerçekleştirildiği onlar onları çoğu isim ve kavram Tanrı, bu nedenle başladı yazma dilini implante onu kendi edebiyat onların bu yana rekor sürekli var olmuştur. yıl Not Çince yazılı görünüm, ilk ad Tanrı çoğu yüz 14:18-22) tarafından çeşitli Genesis İncille (kullanım süresi ilk Yüksek antedates.

Allah'a antik Çin'deki üstünlük için yarıştı iki isim. Her iki Ti vardır, aslında kökü aynı doğru kaynaklanan dan. Kullanım Shang t'ien ısrar Chow ise Ti, üzerinde Shang ısrar insanlar. Sonunda Shang Ti yer O'nun konut, belirlenen kişinin tanrıça ve t'ien, cennet.

Çin dili Tanrı için "sahip iki dönem uzak, gibi durmak yeterli görünüyor gider, etimoloji." İki eski ve üzerinde Shang Ti veya Sovereign (Ti) (Shang); ikinci cennet t'ien, ya da; sık sık göklerin görünür için yüzyıllardır kullanılan sonra, ancak açıklanan Han Hanedanı sözlük olarak eski sahibidir en yüksek, anlam işaretleri olan oluşan bir harika.

Bu, hafifçe Shang isim değil yasal kullanabileceklerdir Ti ve bu nedenle biz cenneti veya bir Tien adı, O'na göre His residence.

Çin, tarihinin en erken referans Shang veya Ti, gerçekten doğru ne olursa olsun, din herhangi bir antik kelimeler olduğunu tespit ettim, "Sarı İmparator (2697-2598 BC) Ti Shang feda etmek, birlikte bütün halk toplayıp arasında dağınık Onları ve din devlet ilkeleri.36

in Shang Ti kabul evrensel etkisi olan bir kanıtı tarafından küre çapında dağıtım boyunca ve dilleri çok lehçelerin Çin, Çin'in içinde kabileleri olarak dilleri de.

in Shang Ti formu yazılı ama her zaman aynı, konuşulan form lehçesi değişir ve hafifçe her dil. Böylece Shang Ti Mandarin Chow olduğunu Sheung Zong Tai yılında Kanton, Sing Di içinde Hainanese, Oğul Ti ili arasında Hakka ve Kwangtung içinde Shiong Doi Kien Ning ve Tai Ti içinde. Muhtemelen gibi birçok gibi sözlü form elli varyantlarının.

içinde az ya da Çin'in küre etkisi Asya insanlar, diğer arasında Pnongs Chiong ve Çinhindi kullanımı N'du, besbelli Çince terim bir aktarım; Kamhow lehçesi, Tho ile konuşulan Hills Chin Burma Shiang kullanır ve Chungchi, Çince kabilenin yaşayan Kweichou İl-olmayan, Da kullanır Sang.

Muhtemel isim kullanır ortak terim olarak; dahil Wati kral "nde, Lisu tuan (ki) tian t'ian veya Çin verebileceğini kredi kelime Sümer," Malay şefi ve du, "şef olarak Kachins dil.

Şinto, "Çin dan şüphesiz ödünç, Way Japonların içinde" Tanrılar. in morfem kullanan diğer Japon şunlardır: Ta kama, "" Yüksek Ovası Heaven; Diaboth, bir tanrıça; Dai koku, esnaf ve tanrı her yağmur ve Hotei, bir alicenaplık tanrısı.

'Japon kulları ata daha çok başlangıçta görünmek zorunda olan theists. A Shinto bilim adamı, Atsutans Hirata (MS 1776-1843) der ki: "Yabancı ülkelerde korku ve ibadet nesne adlarını birkaç tarafından bilinmektedir; Yüksek Heaven olan Sovereign Cetvel, Imperial Cennet veya. O hiçbiri başka bizim Heavenly Kami cennette yaşıyor ve dünya meselelerinin yöneten bütün. " 37

Ainu olmayan Japon aborjinleri Hokkaido adasında yaşayan animistik are büyük ölçüde Şamanizm ve, onlar Tanrı'nın var, ancak en yüce, ilkel bilgi. George C. Ring yazıyor: "Ainu arkeoloji ölümle inanca tanıklık sonra hayatta ama bulgular din ırk antik atmak daha fazla ışık. Günümüzde de gök kabul Nis Ti, bir üst içinde Yüce Varlık ikamet. O da dua çağrıldığında içinde özel günler ama uzak beri ve o gizemli ve) ruhları Kami (sahip işlenen sıradan işler için, bu ikinci kült her gün burada bulunmaktadır alıcı. "38

Koreliler, klasik kez etkisinin küre Çin kesinlikle içinde, Ti Çin Shang olarak var Siang Tiei onların Yüksek kullanımı Tanrı ki bu bir. Koreliler, diğerleri gibi birçok tanrı adları için bir önek olarak kök kelime kullanmak; Tigyama ev ev ve bir koruyucu tanrısı Tachue, "Lord of Place, beklenen" şans getirmek ve önlemek kötü.

Afrika.

Afrika kıtasında Tanrı'nın en yüce bilgi çalışmanın bir ödüllendirme olabilir bir. Herhalde dünyanın hiçbir bölgesi ve onun yerli dinler çok yakından gözlemlediği vardı "karanlık kıta", mal mülk iblis olmuş daha karakterize daha mezhepler, zevk verici Şamanizm başka, bir kara büyü, ve bulaşıcı ve taklit büyü. durumda gibidir daima, gözlemcilerin çoğu aşırı dini görülmektedir sadece en dramatik ve sahip tanrı yüksek kavramının yüksek değil sordu ilgili bir.

bilgi kabileler mi var bir Afrika Onaylanması Tanrı'nın gerçektir için bu, ne zaman bulundu içine Kutsal edildi tercüme dilleri, yerli neredeyse olmadan istisna adı tatmin edici bir ve Sustainer En Yüksek olarak Yüce, Creator. Üzerinde ise 120 Kitap bundan çeviriler okudu yazar sadece bir Gu veya Dahomey, Yehova adını kullanan bir çevirisi besbelli terim Jiheyehe; ve Leone, Fransız Batı Afrika sadece dokuz, tüm gelen İslam hakim olduğu Sudan, Sierra, ve Türkiye, Allah'ın bir değişiklik kullanın. Tüm diğer diller veya varyantların Bantu konuşma dili kullanmak Nzambi açısından, en önemli hangi are Mulungu, ve Mungu, Molongo.

in xo keşfedilen bazı: Ti rağmen kültürel antropologlar Basutoland Güney Afrika'da bir kabile olarak, kullanım nadir olduğunuz için kelimenin evrensel kök Yüksek çoğu; Dyu Liberya Merkez Bassa in; Dyem Highlands Angas Bauchi Tribe of Nijerya; Deban ve Agoas Habeşistan'ı ve Bozuk bir terim, Da, yılan Dahomey tanrısı. Diğer olası durumlarda Kıyısı olan Altın Asiata Afrika Nanda ile; Awondo Nijerya Kuzey Munshi in; Katonda Afrika Boganda kabilesinin Doğu Bantu, bir ve Tilo, "loş gizemli güç Sky ile ilişkili" in Güney Afrika Thonga Tribe.

Avustralya.

Yerli Avustralyalı dikkatini kendi gelen ilk bu yana antropologlar si olmak hayal meydan. Önceden tahmin ki evrimsel onlar yaptıkları izolasyon vardı be baypas yılında geçen dünyanın keşfedilen en onların çünkü, ilkel insanlar. AL Kroeber surmises "Bu Native Avustralya kültürü... Toprak olmuş yere en yakın kesim off uzak ve bu nedenle yayılım kıta olan kültür onun sırasında onlarca veya yüzlerce insan bu yıl binlerce ... o ses .. yılı geride Avrasyatik içinde binlerce engelli olarak düzeyi tayin Avustralya genel. kültür düzeyleri. "39

Antropologlar ama düşünce fosil onlar "vardı kuşkusuz bulundu adam," kapsamlı araştırma aborigine ortaya koyduğu Avustralya gibi tipik bir şey vardı böyle, bir çok kategoride sadece düştü insanın. Avustralya Açık Murray Güney Nehri, onlar, beden ve idi göğüs açıklandığı gibi son derece kıllı40 Avrupalı beyaz batı sınıf bir koyar onları (veya Ainu, ya da Ermeniler ve Gürcüler, bunun adı seçin - Çevirmenin notu) kim muhtemelen dünyanın hairiest insanlar. with-sırtlar, neredeyse yerleşik gaga burun, en hafif Onlarda var "bakır renkli deri onlar Victoria Çölü, alınlarının eğimli belirgin kaş."41 Avustralya Merkez onlar burun delikleri var "derin-set gözleri ve geniş. Bazı kadınlar kendi -folk... bakır var sarışın renkli. "42 Avustralya ve Batı Bölge On sınırı arasında Kuzey "olarak burunları tanınmış kişilerle Yahudi benzeri profilleri ve."43 Kroeber açıklanır yerli Avustralya "kara derili, çok geniş burunlu , uzun başlı, prog-nathus, ancak bunların hirsuteness, tam sakal ve dalgalı baş-saç küre zenci almak saf onları dışarı. "44 Hooten ırk beyaz bir sınıflandırır onlar gibi "kompozit ağırlıklı."45 En iyi sonuç olduğunu biz kökenli noktalarının sayısı burada arazi göç halkları çeşitli geniş güneydoğu Asya çıkmaz toplu dan yüzyıllar ve dönemi bitti. taşıma modu Onların arama pozlar sorun Asya archipelagoes güneydoğusunda: halkların edildi kullanılan ilk yolculuk Avrupalılar, batı başında, yetkili daha denize zanaat çok daha fazla denizci. Yetkili yerli navigasyon gün yelken iyi az bir ebil var yayılmış Torres Boğazı arasında bir mesafe, Malay adalar Avustralya ve anakaranın, miller yüzden fazla.

paleolitik iken onlar vardı sadece ahşap ya da ham taş aletler onları sınıflandırır, onlar desen akrabalık gelişmiş toplumsal sistemi ile sıkı yüksek mi var bir. Kroeber birbiriyle açıklanır Avustralyalılar "sosyal, kavramsal ve ritüel dünya ... gibi kesinlikle ayrıntılı hassas ve: dolu farklı özellikleri kuralları iyi. Aslında, başka hiçbir yerde net bir fonksiyonel entegrasyon öyle göstermek mümkün sosyologlar edilmiş teorik etnologlar ve var Avustralyalılar arasında bir bütün olarak kültür parçalar. "46

Bütün ilkel gibi, toplumların Avustralya kabilelerin, Heaven of God sahip kavramı antik. Erken araştırmacılar, irfan aşiret onların ortaya isteksizlik başaramadı keşfetmek bu 'yerlileri nedeniyle, kült sonucuna animistik Avustralyalıların daha yok edildi kesin daha animists olmadan. Lang Etik ve yazdı Din Ansiklopedisi "bu, sahip en fikir görünümünü geç değil ediliyor yüce bir birinde yansıması bir değil, kültür, insan olarak, Avustralya, kabileler krallar. Öyle bulundu arasında demokratik iken, konseyin toplumun Baba pozisyon daha onun olgun erkekler yapar Tüm veya daha az anayasal. '' değil şanlı hayalet ölümünden önce, çünkü biri böyle bir vardı bir erkekten baş ', içinde mitler girdi dünya ve hâlâ var, genellikle, O'nun kendi dünyasında bir gökyüzü yukarıda. "

Mircea Eliade tanrı yazıyor Kurnai-sky adamış gençler vardır at puberte ayinler için. "Eğitmenler kez hava çok acemiler yükseltmek içine, acemiler gökyüzüne doğru mümkün olduğunca silah germe onların."47 O Daramulen tanımlayan onların gök olarak tanrı. Başka bir bilim adamı formlar ekliyor "basit onun o arasında Kurnai tarihinde arkaik çoğu başka gerekçelerle olarak elimizdeki kabileleri inanç ile tek tanrılı karşılamak, biz." 48

En yüksek olduğu için bir başka Avustralyalı isim Kela di.

Kaitish ve çevresindeki kabileler Tanrı adına arasında Atnatu olduğunu. yazıda bir başka ansiklopedi, Lang Atnatu yerli anlayışı anlatıyor: "Atnatu 'oldu önce Alcheringa veya' Things Tüm Age of başlangıcı; O geçmişe kalkıp kadar uzak gökyüzünde çok.... O ve yapılan Kendisi adını verdi Kendisi bir... o servis kutsal ihmal oğulları Onun sınırdışı dan cennet Onun bir dizi, ve onlar vardır geldi aşağı toprak, hangi adam Atnatu gönderilen her şey siyah. "

Bu Anuti görünmek ya da son derece olası Anutu ismi Sümer bu Atnatu bir akraba ile eski. Aynı: gerekir anakara ile adalar da Malay isimleri kullanılmış olmak durumunda diğer kabilelerin bitişik örneğin kullanmak Anete Annam Rade içinde; kullanmak Anotu Papua geç; Ragetta Anuti Yeni Gine kullanılması; Kate Tribe Anutule kullanım Papua Finschaven içinde; kullanmak Anoto Gine Doğu Yeni Yabin ve Huon Körfezi ve kullanım Anito Luzon Ilcano Kuzey.

Okyanusya.

Güney Pasifik ve ada kitlelerin Güneydoğu Asya zaman vermek aynı biri en yoğun nüfuslu ve olarak, bizim konunun çalışma için uzak yerlerde.

Göçmenlerin Streams için adaların büyük sol anakara Asya ve sonra baskısından ve atolls içinde yanıt nüfus olanlar küçük adalar için büyük. Asya'da iç dan göçler devam hayat yollardan ve çıkan yeni kültür nedeniyle, diller bir harmanlama ve stokları ırk. Ancak tek bir mercanada büyük dönümlük fazla birkaç başarısız evleri yeni arayan kabileleri olmak yerleşip tarafından ailelere.

Bu göçün M.Ö. 2000 kadar erken başlamış olabilir ve yüzyılın onsekizinci devam kadar. Bu kabilelerin kaydedildi okuma yazma olmadan oluşuyordu. En, sahil uzak adaları, Paskalya km Güney 2030 Adası, sadece Amerikan yüzyıl geçmiş olan bir okuma yazma içinde bulunmuştur kalıntıları olan. Script İndus deşifre asla Vadisi ile Onu tanımlamak için çalıştık bazı görünüyor olsa da, olması yerli, orada benzerlikler vardır, ancak tesadüf saf olabilir her ikisi de benzerlikler pictographic öyle.

gibi çoğu, Güney Pasifik kültürlerin kültür, kavramların dini düzeyleri iki. Ilk Avrupa gözlemciler büyü, mana, tabus, büyücülerin pratik bulaşıcı ve taklit gördüm sadece alt düzey Omens, batıl, idoller, tapınaklar ve diğer eşyalar törenlere dinsel ilişkili. Tanınmış bir ritüel soyundan aile sözde onun tanrı kim olduğu resital bir ulaştı ezberlenecek şecere uzun sona erdi sadece.

Daha sonra araştırmacılar alanına girdi ve güven kazanmış insanların, onlar keşfetti olduğunu boyunca tüm Güney Pasifik panteon aynı tanınan ve ilahiyatçılar-tanrıların yüksek eşit antropologlar ve bir Yüce Varlık. Üç ilahi isimler Atua hakim sahne: Tane, Tan-garoa ve; nitelikleri aynıdır ve Varlık olabilir aynı iyi başvurmak için.

Atua en sık İncil çevirmenler tarafından kullanılır. çevirmenler yazım tarafından Varyasyonları çizici olan ve işitme keskinliği muhtemelen nedeniyle. Atua Tonga üzerinde Otua olur Aitu Rotoma yılında Toa Akua içinde Samoa, Atü üzerinde Motua Mangareva ve Hawaii / t / / olur k /. Atea evrensel bir Tanrı Mekan.

Tane Polinezyası olduğunu Oluşturan boyunca Tanrı; tane Mahuta Hawaii Maori gökyüzünde ayrılmış ışık kim tanrı karanlık Kane hale tane;.

Tangaroa Creator, kendinden begotten olarak görünür. Tahiti yılında Ta'aroa olur; Adası, Tagaro; Samoa Bankalarda, Tagaloa-lag, Tagaloa göklerin; h üzerinde Paskalya Adası, Hangaroa (Tanrı Oceans), / t / olmaya /.

Amerika.

Amerikan kıtada Allah'a adını difüzyon çalışma zorlu konu için değil, olduğu konusunda ısrar orada kim o ve bir de Dünya noktasının Eski Amerika ve arasında tartışmalara arasında olanlar ısrar ki var bağlantı yok dil.

Aslında her yarım kürede Batı ailelerin dili ile izin verilen varyasyonları, bir tanrıça adını içeren morfem evrensel orijin noktalarının Dünya göçler birkaç Old-ayrı göstermektedir. Derecesi hangi bilginin dünyanın eski göç zaman ipucu bir olacağını Tanrı vardır gerilemiştir.

(Bu, bir makul kabileler Kolomb güvenli göçlerle o söylemek Americas öncesi ve gelen-49 dönemi devam Hıristiyan da içine. kabileleri göçmenlerin işgal Batı Yarımküre gelişi de torunları Avrupalılar olduğunu kim önce geçti bir kara köprüsü bazı 20.000 ile 30.000 yıl. Yani Not don't sorusu köprü toprak bizim. - Çevirmenin)

"Yarım önyargılı eğitimli ve tamamen Avrupalılar"51 araştırdı, ticareti ve misyonerler olmak çalıştığınız emin olduğunu oldukça Amerikan yerlileri (yaklaşık tahmin sayısı 50.000.000. 1500 AD ve AD 5 azalır için 1.800 milyon - Çevirmenin notu) idi ve daha az insan gelenler palefaced görünüyordu bıkkın ki reddetmek gerektiğini böyle vahşiler Avrupa bu göçün kültür ve karşı çıkıyorlar. Avrupalılar tamamen haber değmez o düşünme reddetti yerli kültür. En az 300 yıl Avrupalılar birkaç geçti önce, Amerikan Hint özelliklerin başladı dikkate olası değer görenek ve inançlar.

İspanyollar acımasızca her şeyi yok ve kendi yolunu "dönüştürülmüş" kılıç noktada yerliler. önemi kültürel Everything dinsiz olarak yıkılmıştır.

Fransız Cizvitler cennet edildi oldukça şüpheci zaman Hurons Tanrı'nın gerçek Kanada söyledim onlara tapıyorlardı onlar. Misyonerler hızla Tanrı'nın adının doğru Dieu olarak Bon tanıttı.

'Değerlendirmelerin Hintliler kolonistler İngilizce arasında "kayıp kabile İsrail din cultureless Hıristiyan graces ve vahşiler değmez. John Eliot Colony of Massachusetts Bay kural olarak bir biraz dışında için. O gospel, vaaz kabul insanlar yerli ve onlara ministering. O Tanrı İngilizce sözcük diline Kutsal tercüme ile Mohikan içinde 1640, ancak çevirilir ve sadece kendisinin kabul Onlar Allah vardı hiçbir isim.

kabileleri gibi yetkili yerli inançları sormak hakkında gözlemci başladı, onlar Allah'a inanma keşfedilen bu "vahşiler gerçek" olduğunu gayet olgun ve mantıklı insanlar kimin ayinden uygulamaları arasında animistik inanç ve. Genellikle pratik inanç ve din, iki seviye: ilk ve en belirgin onlara çevriliydi ruhları yatıştırılmış ever present malign bir ayin ve törenleri çok önemseme, kuvvetler doğal ruh (ölü manism) ve ve bu da şamanlar için yönetmek veya rahipler gereklidir; eğitimsiz ikinci öyle değil açık, özellikle gözlemci, bir kuvvetler göksel inanç güçlü ve yüksek Cetvel tanrı ve kim Creator, Sustainer ve Alexander B. duruyor içinde göklerin. Hartley yazıyor: "Bir olan olmak denilen sahip düzgün olabilir ne inanç onun değil pek kabile Great Spirit, ya da Büyük Mystery veya Master of Life. Böyle bir ediliyor, şüphesiz ki, nadiren eğer, ya da asla söz konusu anthropomorphically, nadiren kişilik bir resmi, ama eğer beyaz adam bu önyargıların kaçınılmalıdır ve Büyük Spirit yaklaştı olduğunu o da var olmak içinde değerlendirilecektir şekilde ne tarafından kendisi ve yapar, beyaz adam onun farkı ile Yüce tanrıça belirgin öyle değil. "52

Evrimsel yazarlar ya ısrarla göz ardı veya tanrıların yüksek kavramının yapmamış kanıtı. kavram varsa onlar kabul, onlar ısrar tarafından implante oldu o Avrupalılar veya Tylor gibi savundu misyonerler: "'Büyük Ruh' yaratıcısı ve evrenin denetleyicisinin, kimin biz Kızılderililerin Amerikan Kuzey okuyun modern açıklamaları geldi yüzyılın yedinci yılında Cizvitler öğretilerinin ve benzeri ilahi varlıklar başka gerçek görünüyorlar kadar az. "53

Bir iddiaların firmest beyanı's çürütmek Tylor olduğu özellikler için böyle ifade terim tanrıça veya konuşma diline ve morfem tercüme misyonerlerin Kutsal içine yerli dilleri evrensel bulundu isim dahil ya da, bir yerli sözcük, örneklerini çoğunluk tanrı bu misyonerlerin bir tatmin edici adı bulunamadı Tanrı için.

P'ere Ragenau bir Cizvitler en zeki, Hurons yazmıştır: "olsa onlar barbarlar, orada kalan gizli bir fikir kalpleri kendi kutsallığı ve ilkeli bir ilk çağrıldığında olmadan onlar şeyler, Yazar tüm onu bilmek. "54 A Pawnee başkanı Vadisi P'ere röportaj tarafından misyoner keşif ve Ragenau yaptığı yolculuk Mississippi çaba sayesinde, şöyle konuştu: "beyaz adam Peder Heavenly konuşur bir; deriz Tirawa Atius, Baba Above, ama biz kişi olarak değil Tirawa think. Her şeyi düşünmek de Tirawa, aşağı ve atılmış olarak güç ayarladı herşeyi yukarıdaki insanın ihtiyacı vardır. Ne güç yukarıda Tirawa Atius bilir gibi, kimse. yok bir orada oldu. "55 Bir Patagonia için Aleutians gelen kavimlerin inançları araştırma raporlarından alıntılar sonsuz sayfaları doldurmak olabilir. Bu ailelerin dil olacak yeterli, ancak çeşitli Tanrı arasında adlarına morfem evrensel liste temsilcisi kullanan.

Yuki, Kuzey Kaliforniya, dil Yukian dil ait olduğu ailenin 56Tanrı of Heaven onur Tai olarak komol. Komşu Athapascan kabileler, Huchnom ve Kato, süreli kullanımı aynı; muhtemelen Yuki ödünç onu. ve Chilula, Hupa Diğer Athapascan kabileleri Kuzey California, komşular kullanmak bir bileşik ad Yinantuwingyan, bir dönem Algonkian onların görünüşte ödünç gelen Yurok. , Hokan-Siouan aile içinde Güney Kaliforniya'da bazı kabileler bir segment, bir Yuman dil grubunun koşulları vardır soydaş: Yuma kullanmak Tu Chiapa, Juanenos Tu KMA ve Havasupai ve Hualapai chopa batı için Arizona. Bütün terimleri bu "demek söyleniyor Benificient One."

tanrının yüksek arasında adının formlarının çeşitliliği bulmak bir biz kuzeybatı kıyı kabileleri. Chinook ve Salish ailenin diğer kabilelerin Nehri'nden Columbia Fuca için de Boğazı'nın Juan güç herhangi bir doğaüstü için başvurun si geldi ismi form, aynı zamanda kabileler uğursuz atıfta güç ve kuzeni, özellikle arasında Chehalis alan Puget Sound, onlar Timanawas çağrı onu. James G. Swan Tomanowas yazıyor Wilapa Bay Salish kendi kabileleri inanmak onun her insan vardır.57 için tanrıça dönem başka Tyee olduğunu Sahale, "Şef Above." Başka bir Salish form Dokibahl olduğunu Tahoma veya bazen yazılı Takkobad.

Kanada kuzey kadar, Beaver Tribe Nitosi kullanılmak T'ta Nehri McKenzie Athapascana kullanır Tgha ve diğer kabileler. kullanım Ta Alaska sahillerinin Tlingits üzerine vurdu. Nootka kuzey Vancouver Adası komşuları ve onların, Tsimshians kullanmak Ti ho, "Shining Heavens Güç." Haida Adaları Queen Charlotte Taxet, Tachet veya Tlingits kullanmak bir terim eşdeğeri adl. Kuskowin Eskimolar Toiten kullanın. Avrupa etkisi gösterir Eskimolar üzerinde doğu kıyısında, Grönland ve Labrador kullanım Gutip veya açısından Gudip.

ovalarında kabileleri Siouan alan ve onların kuzenleri, Iroquois kullanmak Wakenda, bazen Orenda. Bu insanların birçoğu dindar theists edildi.

Tanrı olarak Master Breath, Esauge tuh emissee seçkin sesleri yankılayan kelime bir olması da çok olabilir tarafından telkin etmek, tuh of Muskoghean kabileleri kavramı-Creek, bir var Seminole, Choctaw-.

oymaklarının sayısı bir tanrı-yüksek olması kabul kaybetmiş konuşma diline vardı onlar, ikisinden biri çünkü dönem ya da kelimenin orijinal yüzünden vardı onuru için ifade uzun kötüleşti ve başarısız bir. Örnekler K'mukamtoh var, "Old Man" Klamath in; Olelbis, "O Above oturup," Wintun in; Yuttore, "Hangi That Yüksek üzerinde oturup," Columbia Carrier) Kuzey İngiliz (ve Babines.

bulmak gibi kültür incelemek garip onlar çoğu ne antropolog olan bir peşin fikir. başarısız bir şekilde onlar bu antropolog için keşfetmek olduğu gibi yerli insanların zeki olan gerçekten oldukça yalnızca insan; çok sık bulguları muhbir yansıtan kendi düşünme yerine daha ki.

Ilginç bir örnektir Salish Coast biridir davanın Chehalis Tribe şefi Silas Heck kalıtsal, son. O ve antropologlar birçok röportaj vardı be tarafından alaycı oldukça vardı olur. Yazar antropolog bir olarak biliyordu onu ve arkadaşı olarak. "Onlar yanıtladı onları istediğim gibi olur sorular sormak onlar, ben duymak söyledim onlara istedim ne," dedi adam eski. O, 1890'larda okul sınırında bir onun sınırlı örgün eğitim rağmen stok bilgisi geniş olan bir. O, İngilizce ve Fransızca olarak yetkili ve muhbir en az biliyordu hizmet olarak yeterince iyi dil dört Hintli.

Hint irfan Onun öğretmen ve din kavramları 1793 Columbia Nehri yılında girdi, büyükannesi onun anne olan bir kız Gray gençlere Kaptan onu da. Chehalis Tribe Harbor yaşamış's iç dan Gray ve 1850'lerde beyazlar önce temas hafif vardı sadece. Böylece onların inançları misyonerler Hıristiyan öğretilerine göre renkli değildi.

ziyaret sırasında gayri resmi ben inanan hangi kabile hakkında herhangi bir daha az tanrı ve sordu Tanrı kavramının adam yaşlı hakkında kabile. Onun cevapları sözlü ve Rahat: "antropologlar tanrı-cekti ucuyla gülümseme dışarı ağızlarıyla yüksek bir zaman söyledim inandım onları bildiğimiz ve. Derler ki o misyonerlerin yukarıya oldu almış biz fikir sadece. Biz çocuk küçük Tanrı ibadet ile dua bir zaman olduğunu kullandığım duydum anneannem. O insanlar beyaz asla biliyordu herhangi. "

in Chehalis tanrı konuşma diline ismi yüksek yüksek olduğunu Hawlawk yüksek, anlamı "Greatest Büyük ya." Bazen Above Şef "çağrıldığında O'na olarak Sahale Tyee, Chinook." O Creator, Sustainer ve göksel Cetveli oldu. O oldu ve saf ruhu resimde olamazdı. Onun ibadet rahiplik dahil hiçbir ritüel ve hayır. Şamanizm Timanawas ruhları sadece ilişkilidir. Silas Heck şöyle anlatıyor: "İşte] arasında bizim gruplar iki Salish insanlar [Coast. Orada Timanawas vardı o ibadet kim Hawlawk ve o siyah kim tapıyorlardı. Timanawas ruhları orman yaşadığı ve ruhları vardı kötü, ve Hintliler ruhları kim ölmüştü ve uğramak geldi geri. içinde ahşap ve hızlı kadar ruhunun totem onlar hayatım var vizyon ve dışarı Ondört go yaşındaki erkek olur. onlar-cekti Timanawas konuşmak ve ne zaman var büyük erkeklerin ilaç olacaktı. Bunlar davul kullanılan büyük olur öğrenmek gelen tıp nasıl erkekler yapmak yendi fetishes ve davul. Biz hiçbir zaman insanların Hawlawk. " Dindar theists erkek tıp reddetti ministrations. Onlar Timanawas vardı beyaz dedikleri vardı, büyümüş için erkekliğim de gençler olarak kabile öğretti oldu ve irfan değerli: nasıl oyun küçük nasıl sapı geyik ve tuzağa düşürme, ilaçları kullanmak yabani gıdalar ve bitkisel.

Literatürde antropolojik Of sürekli görünür az tanrılar, Silas Heck şöyle anlatıyor:

"Elbette, biz misk sıçanı ve kartal ve kuş gök gürültüsü ve sahip uzun bir liste totem hayvan gibi kunduz. Biz kadın örümcek ve sahip kahramanlar gibi kar kardeşler. Bunlar ve orada insanlar vardı etrafında gençler söyledi hikayeler yangın törenler dışında hangi hareket tüm bu olan insanların ormanda. Bir eski hikaye anlatan gece her biraz anlatmaya kar kardeşler son bütün kış, ebil yapmak hikayenin. You beyaz insanların şeyler aynı: zorunda Kırmızı konuşuyor Hood çakal, sen ejderha var Mickey Mouse ve Woody ağaçkakan ve şövalyeler ve öyküler hakkında. Spider Woman çocuklar var kötü küçük Hint ve hoşunuza aldı onları adam var senin umacı. Hudson Körfezi kişi kunduz çaldı bizim yapılır ve onların totem. İngilizce unicorn ve aslan yaptıkları totems. Amerikalılar totem aldık kartal. "

Farkında olmadan o kahramanların kültür "ayıran düzeylerinin dinî düşünce ve ibadet uğursuz panteon, dini azaltılması kadarının antropologlar" zararsız dan.

Latin Amerika.

Yüksek uzunluğu bu Alban geliştirilen Monte kültürler gibi o olarak Vadisi'nin ve Meksika ve Yucatan Yarımadası, Orta Oaxaca Amerika, Kuzey Amerika Inca alanda ve bir kağıt Güney imkansız Amerika'da çalışma ayrıntılı, talep ediyoruz. Bir önemli gerçek kültürleri olan bu yerli üretim göçlerin uzun görünmek kültürleri Asya'ya olmadan ithal gelmiş. Gladwin, Buck, Heyerdahl ve diğerleri California Baja ucunun Panama arasında ısrar Amerika üzerinde mantık kıyıya akımları akan ekvator-doğuya doğru bir yönetmeni göçler serisi. ada gruplarından Bu tür geziler zaten denizciler Güney yerleşerek usta bu daha az ya da altı hafta Pasifik ebil var madde bir oldu yapılmış.

Makalede, bu da ilgi Tanrı'nın adının şeklinde çarpıcı yazışmalar vardır. Aztekler Teotihuanicans bilinen küçük fethedilmez dan tarafından İspanyol bu miras kalan miras irfan dil ve vardı, sırayla Toltecs. bu kültürlerin dizisi önce tarih ve İsa'nın zaman geri. Dönem sürekli Teotl kullanılan. Tanrı Teo ve tanrı kültür veya kutsal nesneleri isim aynı dönemine edildi kullanılan ortak ama vesayet tanrıça, Teo dil olduğu kullanılan sürekli. Eski kutsal kenti Teotihuacan ise, "tanrılar" şehrin; Teocalli yerdir bir tapınak ya da kutsal; Xochipilli cinteotl tanrısı çiçek mısır ya; Teoyaoimqi tanrısı savaşçı ölümü; Teteo innan bereket tanrısı ile olan; teotlalli bir olduğunu arazi) tanrı döşek kara (ve Teoatl su okyanus ya da "tanrı." Bu Meksika isimler yer ortak isimler ve sadece bir parçası uzun listesi ile.

Toltec kullanım morfem-Aztek Hindistan / Veddoids torunlarının kullanımı benzeyen için çarpıcı ayılar a / Teo. Örneğin, Dulha Deo Gonds olduğunu ve damat tanrı; Nagar Deo Garwal olan bir veli tanrı arasında sığır; Ghansyam Deo Gonds olan bir bitki tanrısı; Sonal Deo Bhils ile olan arasında tanrı Paz adını Satpura Hills. Deo Kızılderililerin, Teo Latinlerin Aztekler, konuşma Dyu ve Sanskritçe-halklar ve Deo tüm gelir.

Ön Incas Amerika Güney, kültürleri gelişmiş vardı olabilir var, tanrıların farklı form biraz kullanılan morfem: kutsal ismi Tiahuanaco kent, ev vardı Titicaca adada bir göldür. Tiki Islanders ve Paskalya göç doğrultusunda aynı olabilir.

Yüksek Tanrı çoğu ismin kabileleri drenaj kullanılan Amazon göç öneriyor başka transpacific. Tupi-Guarani kullanım Tupan;, Tumpa Chaco Chorotes de Gran; Tuma, İngiliz Guyanası drenaj kabileleri üzerinde Amazon ve Guarani Tupa ve Paraguay. Bu Archipelago Malay are kullanılan anımsatan biçimleri: lehçesi üzerinde Sumatra Loda Toehan kullanır; Celebese, Tuhan Kuzey Pakkua lehçesi; Makushi Tuma İngiliz Yeni Gine, ve Battak Tuhan ile Sumatra.

Güney Pasifik söz ve ders kitapları kapılarında getirir her zaman ağlayan bir eksikliği yüzünden değil protesto etmek, delil iyi kurulmuş süre kadar veya yıllık ve 35.000 Boğazı mantık ama nedeniyle şiddet o does için Bering kara köprüsü.

Melanesians ve Polynesians Avrupalılar önce denizcilerin büyük olasılıkla 1500 yıl idi başarılı timorously eğitimli kötü ve keşfetmek başladı kıyılarına Afrika donanımlı ve kötü (Chukchis? Koryaks? Inuits? yani Asyalılar - Çevirmenin notu) için Aleutians yan güneyinde boyunca yelken açtı sahil kuzey Amerika aramak zenginlik. Onlar, yerli aileler, seyahat bütün olarak denize tekne yapılan hayvan ve ekipmanlar. Onlar balıkçı usta ve kuşlar denizde snaring. Onlar navigasyon kullanılan gök. Her ada ve mercanada göçler oldu yerleşti taşıma, anlaşırlar doğuya doğru. kez mi erken gelen mantıksal varsayıyorum ki yerleşim dışında hiçbir parti hiç seyahat olarak bilinen şimdi adalar? Kuşkusuz partiler Amerika taşındı yeni yerleştirme umut doğuya adalar ve yeni bulgu yok adalar olur, drift Güney ya da Kuzey kıyıları üzerinde kaçınılmaz iniş yelken üzerinde doğuya kadar.

Sonuçlar

Yüksek Tanrı En kavramının ve bir çalışma adını evrensel difüzyon sonuçlarını kaçınılmaz olur birkaç.

1. başlıyor ile sentetik animizm düzeni, evrim, doğru kabile tanrılar ve tanrısal krallar, kefaret doğası ve doğurganlık kültleri gelişmeler sihir ve fetişizmi, tabu ve ibadet totemism ve atası ve sonra kanıtlayıcı eksik ise, ulaştığı tektanrıcılık kavramı kanıt ve dilbilimci ve araştırmacı yetkili sayısının bir bulgusudur aksine yıllarda son 150.

2. Amerikan kıtada Bir Daire Cennet gibi olduğunu Tanrı tarafından doldurulur En Yüksek onları ismi ile olgun insanlar getirdi.

Kaynakça ve Endnotes

Bibliyografik not: Tanrı adları için kaynaklar, dipnotlar olarak belirtilmiş olan ek olarak, şunlardır:

Virgilius Perm, ed., Antik Dinler (New York: Felsefi Kütüphanesi, 1950);

Bir Bin Tongues (New York: Kitap Eric M. North, ed.) Harper, 1938; ve

Bessie Gordon Redfield, ed., New York (Arsalar Tüm A Dictionary of tanrılar: Putnam, 1931).

-------------------------------------------------- ------------------------------

Sonnotlar

1. "Savage Tanrılar Misyonerler ödünç alınmıştır?" Ondokuzuncu Yüzyıl (Ocak 1899), s. 132.

2. Robert Lowie, İlkel Religion (New York: Grossett ve Dunlap, 1952), s. 153. Lowie iki totemism iki analiz Durkheim animizm in ve Tylor ve karşılaştırır.

3. Altın dal, 13 cilt. (New York: St Martin's, nd). ), Yoğun tarafından Theodore H. Caster, New Golden dal (New York: Mentor 1964.

4. Merkez Avustralya Tribes Yerli (Londra, 1899); Merkez Avustralya Tribes Kuzey (Londra, 1904).

5. İlkel Vahiy, trans. Joseph J. Baierl (St. Louis: R. Herder, 1939), pp. 120, 121.

6. Kökeni ve Din Büyüme (New York: Dial, 1931), pp. 167, 168.

7. İlkel Vahiy, s. 125.

8. Agy., S. 123.

9. Agy., S. 125.

10. Antropoloji (Ann Arbor: Michigan, 1960 Üniversitesi), s. 13. Tylor Lyell din ve kültür uygulanan teorinin evrimi jeolojisi için uygulanan; onların kombine çabaları evrim uzun dönem sağlanan organik Darwin'in teorisine zaman gerekli.

11. yazarlığını Ondokuzuncu Aynca onun makaleleri Yüzyıl 1898 ve Çağdaş Review (Fikir Evrim en önemli "olma Tanrı"), Lang Mit, Edebiyat ve Din (1887), Büyü ve Din (1901), ve Din (1896) yapma.

12. Formazione bir Sviluppo del Monoteismo Nelle Storia del Religioni (1922 Milano).

13. "Encyclopedia of Din Kültürü ve Ahlak, 13 cilt olarak Sky" Tanrılar, Evrensellik ve Antik,., Ed. James Hastings (New York: Scribner's, 1908-1927), 11:580.

14. Origin ve Büyüme, pp. 170, 171.

15. A morfem anlamı herhangi bir kelime ifade aynı zamanda ve bu cant olmak bölünmüş kısma veya anlam taşır parçası, form birleştirerek veya yapıştırmayın bir kelime bir; çeşitli bağlamlarda bile anlamını, istikrarlı göreceli. Bake morfem ücretsiz bir; er fırında bir bağlı morfem, ama anlamsız kendini anlamlı üzere ekli zaman.

16. PJ Wiseman, hakkında Genesis Babil içinde Discoveries New (London: Marshall, Morgan ve Scott, nd), pp. 24-26.

17. Richard Albert Wilson, Doğum Dili Mucize (New York: Felsefi Kütüphane, nd).

18. Dil Gift (New York: Dover, 1955), s. 73.

19. L'UNITA d'kökten del Linguaggio, Saggi Glottologia Generate Comparata (Bologna, 1920); Elementi di Glottologia (Bologna, 1923).

20. Hediyelik Dil, s. of 74.

21. Ticaret Bakanlığı'nın ABD Sayım Bürosu, 1915), Hint Toplumunda ABD ve Alaska (Washington, DC: Devlet Basımevi.

22. Dawn Dünya Redemption (Grand Rapids: Eerdmans, 1952), pp. 81, 82.

23. B. Delbrück, Dil, trans Eğitim Giriş gazetesinden aktarılan. E. Channing (Londra, 1882), s. 1.

24. Ulfilas, dil içine 341 kadar fil atanan misyoner Gotlar MS azaltılmış, Gothic Kutsal tercüme ve yazma. in İncil versiyonu Gothic Gothic dördüncü yüzyıl örneğidir sadece kaybolmamış.

25. Dil, s. Çalışması 131.

26. Rudolph E. Brünnow ve Bileşik Ideographs Basit Bir Gizli Listesi (Leyden, 1897), s. 26.

27. Sümer ve Sam (New York: Oxford University, 1915), ss. 14, 15.

28. Agy., S. 32.

29. Agy., S. 9.

30. Hans G. Güterbock, "Babil ve Asur: Tarih." Encyclopaedia Britannica, 24 cilt. (Chicago: William Benton, 1970), 2:961.

31. Kim Çin Tanrı mıydı? (Londra, c. 1895), s. 8.

32. 05:08.

33. Stephen Fuchs, Hari of Children (Viyana, 1950), s. 228.

34. Sümer ve Sam. D. 5.

35. Sümer ve Akkad Tarihi (Londra, 1910), s. 66.

36. Ansiklopedi Din Kültürü ve Ahlak, 6:272 in.

37. Tüm Yarış Mitoloji, ed Alıntı. Louis Herbert Gri, 13 cilt. (New York: Cooper Square, 1964), 08:48, 49.

38. Far (Milwaukee Doğu: Bruce, 1950 Dinler), s. 76.

39. Antropoloji (New York: Harcourt, Brace ve Dünya, 1948), s. 138.

40. Ronald L. Berndt ve Catherine H. Berndt, ilk Avustralyalı (New York-Felsefi Kütüphanesi, 1954), s. 26.

41. Agy.

42. Agy.

43. Agy.

44. Antropoloji, s. 148.

45. Antropoloji, s. Alıntı 158.

46. Agy., S. 763.

47. Doğum ve (New York Rebirth: 1958 Harper), p.7.

48. William J. Sollas, Ancient Hunters ve Onların Modern Temsilcileri (Londra: Macmillan, 1924). D. 311.

49. Antropoloji, s. 683.

50. Stone "Ayak İzleri" İncil Bilim Bülten 10 (Nisan 1972): 5.

51. "Savage Tanrılar Borrowed misiniz?" s. 135.

52. Tüm Yarış Mitoloji, 10:82 içinde.

53. Antropoloji, s. 218.

54. Hartley Burr Alexander, Tüm Yarışları, 10:16, 17 mitolojisinde.

55. Agy., 10:80-82.

56. RF Heizer ve MA Whipple, California Kızılderililer (Berkeley: 1965, University of California), s. 5.

57. Northwest Coast (Fairfield, Wash: Ye Gallion, 1966), s. 173. Başlangıçta 1857 yılında yayınlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder