13 Haziran 2010 Pazar

SÜMER DİLİ VE TÜRKLER mirfatih zekiyev

ORIGIN TÜRKLER OF - Sümer DİL

Mirfatyh Zakiev
Kökenli Türkler ve Tatarlarının

Bölüm Bir
ORIGIN Türklerinin

<= Önceki

Kökenli Türkler İçerikleri

Sonraki =>

Giriş

Sayfa numaralarıgösterilir, yayın kitap işaret sayfalarda. baskıdan teklif kopyalama süresi içeren yazım hataları ve imla hataları için, hangi özür ile düzeltmek niyetinde ve.

Tatar mektupları-imla Yunan tabanlı yarı Kiril, bazen Cyrillics kullanılan manda Türk sesbilgisi tarifsiz bir yazara delalet, kongre şu sözde olduğu transkripsiyonu gelen Kiril-to İngilizce ile:

Değiştirilir:
yarı-Kiril "ъ" ('- stop-gırtlaksı ünsüz) gibi, "'" ile "sъkъd" => "S'k'd"
yarı-Kiril "н1+ gırtlaksı ünsüz "g") ile "n n ("g"дин gibi",1гезе "=>" DingGEZE "
Kiril "E" (yo) "E"
Diğer sözleşmeler:.
"A" - olarak "in" kemer a, "j" - j "in kıskançlık" olarak, "kh" - h "olarak kucaklama" olarak, "ü" - u "bir mühimmat" olarak, "y" - "olarak Y "York'ta veya" i "olarak eğer

Üçüncü bölümde
Eski Türkçe konuşan alanlar

78

26. Eski Türk alanların saptanmasında Türk dilinin rolü.

resmi olarak (Rusça - Çevirmenin notu) Avrupa-merkezci tarih bilimi, Türk'ün halkların tarihsel olmayan vardı sınıflandırılır gibi sözde genç. Altay toplum Türk'ün ayrılma zamanının M.Ö. binyıl olduğunu dikkate 6. Türk'ün köklerinin karşı etnik antik daha fazla çalıştım algılamak bilim adamları bu Rusya içinde (- Çevirmenin notu) olarak adlandırılan edildi resmi "mücadele" olan bir yapılan "Mücadele" Milletler Küçük Antiquating Tarih karşı.

yaş Türk'ün bazı hakkında bakış açısı resmi kabul ile couldn't, Türkologlar, kendine güvenen girişimleri yıl önce Eurasia 2-30 sol, Amerika Yerlileri bulmak daha antik izleri ile Türkler dilde yapılmış ve ayrıca 4. binyıl hala yazma Sümer çivi dili kullanılarak oldu. dillerde bu faaliyetlerin insan küre farklı ait kavramları öğrendim bazıları için Türk belirtme bütün bir sistem.

çivi yazılı Sümer destekleyen dillerde bazı bulunan Türk deyişle bilim adamları geleneksel Türkoloji, tarafından cesurca karşı çok Türk'ün, etnik kökenlerini savaşçıları karşı antiquating Amerikan dilinin Hintliler, ve. Onlar, Türk Avrupa Hint-dan gelme özellikleri dil, Türki kelimeleri söyledi 5-15 of antiquators görünüşte bin yılda bile var bu nedenle yol denk ki etmemelidir çok değişti çok ile modern bir Türki kelimeler tarih dilleri yukarıda olacak içinde Türk kelimeleri bulmaya çalışın boşuna için, .... çabaları kayıp olur

çekim gelişimi karşılaştırılması (sessizler ünlüler veya değişikliklerden ifade dilbilgisel ilişkiler - Çevirmenin notu) ve aglütinasyon () Notu Tercüman - ifade birleştirerek gramer süreci ilişkileri çekimi onların korumak eklerin bileşen birlikte şekil ve anlam olarak bir kez, diller aralarında büyük bir fark açıktır. dillerde çekim ve kelime bir özellikle Hint-kök Avrupa) olduğu kararsız (yani geçer dilbilgisi değiştirmek, bu değişiklikler geçer ses bilgisi. Örneğin, (Rusça - Çevirmenin notu) kelimeler khodit ve khojdenie , aynı kökten, ancak farklı fonetik. Kelimeler chado ve Rus tür Almanca (İngilizce çocuk ve çocuk - Çevirmenin notu) de kök gitmek aynı geri. Bu diller çekim in kelime köklerinin değişikliklerin de bir sonucu. çekim dillerde sonuçlar Kesinlikle bu özelliğin o da çekim dilde kelime sonunda form fonetik edebilirsiniz kabul farklı. birçok durumda nedenle de bir kelime dile getiren modern dile getiren eski onun ile değil aynı zamana rastlar. Bu nedenle, bir çekim dilin modern durum dil taşıyıcıların kökleri için etnik çalışmaların kullanılan küçük olan. dillerde bu için öğrenmek ve sondaj eski araştırma birçok deyişle, derin bir karşılaştırmalı-tarihsel dil çekim yapılması gerekiyor.

Diller aglütinasyon sözcüklerin kökleri neredeyse zamanla değişmez, form gramer uygulama (yani at onların için esnasında değişiklikler) ses bilgisi ilk onların etmezler kaybedersiniz. kaynaklarda antik yazılı) dil olabilir Türk, ayrıca bu nedenle dilleri (aglütinasyon ses bilgisi formun bir deyişle modern da bulundu olmak. nedenle de Kızılderililerin bazı Amerikan içinde dilleri, Türk'ün yola içinde karşın onlar gerçeği yıl 2-30 ve Avrasya önce, biz Türk'ün bulmak Türk kelimelerin modern kelimenin biraz farklı. Sümer çivi yazılı metinler Türk modern, zengin ile benzer Türki kelime. Bu gerçekler gelenekçiler tarafından algılanan değil dilde Türkologlar çekim özelliklerini sadece anlamak.

Böylece birimleri Türk sözcüksel anlayış istikrar alanlarında konuşan Türk-eski konumunu da bu nedenle, izleri tespit özelliğini büyük değeri bu olur kolaylığı anlayış antik en etnik köklerin Türkler ...

Ü. V. Knorozov 'araştırma] yapar 37 Belli ki Maya, koşullarda toplumsal sistem hatırlatan Sümer ve Mısır: orada ve burada 1955, Landa klan toplum kombine slaveholding toplum [Diego de.

83

28. Sümer dilinde Türk Bright izleri.

nehir nehir arasında-In güney Bi bölgelerin Tiger ve Fırat harita Shumers / Sümerler (bkz. içinde bulunan M.Ö. oldu binlerce 5-3 ülke). IMDiyakonov veri [BSE, 3 rev., vol By. 29, 517], yukarı M.Ö. binyılın 3 öncesi son ülke milenyum 3 idi tarafından çözülür çoğunlukla bir Sümerler ve-Akkadians yönetilen almak ve elleri onların kontrolünde orta doğu Sami tarafından daha az derecede, M.Ö. ülke "Akkad ve Sümer başladı olmak denir. M.Ö. 2. binyıl yılında başlayan orada M.Ö. ortaya çıkan devlet Babil, yüzyılın 6 kadar korunmuş bağımsızlığını. Babilliler, Kassites vardı saldırıları püskürtmek için art arda ve Asurlular ve Elamites, yine de Babilliler, Akkadians karışık yukarıya ile yerel Sümerler. asimile görünüşe göre, idi ki kaynayan tencereye Sümer, dil. Ama orijinal dili örneklerinden metinleri çivi kaldı onların. ve Sümerler yazılı çiviyazılı kabul edilmiştir sonra ve Urartular ve geliştirilen Akkadians, Elamites, Hurrites, Hetto-Luvians.

çivi yazma Sümer sistemi 19 sonunda bilim adamları bir dizi olduğunu deşifre - 20 yy başında. Ve tam bu sözlük Sümer çivi yazılı deşifre gelen Türk ile zengin olmak dil döndü dışarı.

dilleri ile bir kendi için paralellikler ve benzerlikler umut açığa onların arayan eski ataları Sümer dili başlangıçta, Avrupalılar olarak çalışılan-Hint tarafından. Aralarında kelimeler oldu F. Hommel Sümer içinde Türki metinleri bulundu rastlayan 200 words [Hommel F., 1915], kendisi için o güldü ve satirized.

Bir Rus bilim adamı IMDiyakonov çalışma zamanı için çok bir var fedakar ve metinler Sümer çözümlenmesi. O Türk ile olabilir dil Sümer herhangi bir ilgisi hakkında hayal bir fikir bile değil. tesadüf tek olgu bir karşılaştırma Sümer sözlerle bulamazsa Avrupa, he-Hint ve sonuç bir gelir, yani yoksul Sümer dili] 84 idi izole edilen diğerleri [Diyakonov IM, 1954. Genellikle bu sonuca bakış açısı bilim garip gelen, ve orada da dünyanın herhangi bir dil izole edilebilir değil.

dil Sümer ve Türki kitap ve akrabalık hakkında ipucu var hayır için IMDiyakonov, oldu, Olyas Suleymenov kelimeler gözlenen 60 Sümer Türk kelimeleri benzer: ada "baba", AMA "anne", tu "" doğum vermek , ere "man", "asker", ugu "ok" etiketi ", fasten" zag "yan", bilga "bilge, atası", bana "ben", ze "siz", ane "Burada, şimdi", gud "boğa", kesik "kuş", kir "toprak, toprak", Ush "üç" u "on" ken "geniş",uzuk "uzun", sus "inerler" ud "ateş", udun "ağacı, yakacak odun ", dingir "tanrı, gökyüzü", tengir "tanrı, gökyüzü", vb O. Suleymenov [Suleymenov О. 1975, 230-242] konular her kelime araştırma, concurrences kanıtlıyor Sumero-Türk ve sonuç bir gelir için ki:

a) convergences sistematik olan, gerçek bu yüzden onlar;

b) Sümer ve Türk dilleri yıllarca birbirlerini etkilemiş;

c) Bu diller, genetik olarak ilişkili değil etkiler kültürel olarak bir sonucu.

Türk bilim adamı Osman Nedim Tuna sürekli 1947'den beri Sumero-Türk paralellikler okudu. n uluslararası kongre, uluslararası kongreler sonuçları kendi sunulan araştırma söyleyerek, defalarca ve çok danıştığı sahip uzmanlar, sonra sadece tabanlı karar verdi dili Türk yaş, 1990 tanımlamak için deneme, yayımlamak özel bir kitap paralellikler üzerinde Sumero-Türk. Kitapta bu ONTuna dil kökleri eski Türk onların Sümer kelime bulma röleleri 168 incelenmesinde karşılaştırmalı-tarihsel, o dil ve gramer özelliklerinin hem fonetik çalışmalar. Bilim adamı şimdiye kadar maddi gelir için sonuç çok buldu, diller Sümer ve Türk arasında çok yeterli deliller vardır devlet genetik bir ilişki yok sadece kanıtlayan bir uzun süre bu dillerde zaman Tuna kuvvetle [karşılıklı etkilendiği diğer çok her ON 1990, 49].

ONTuna sistemi öneriyor ki Türk dili 5500 yıl bp gramer zaten vardı tarafından geliştirilen bir mantıksal olarak onun taşıyıcıları ses bilgisi set ve. sistem geliştirme, bu başka bir izin Bunun için önce 5500 yıl, Türk dilinin yaşları bin 11 görünür olacak. ] 49, 1990 ON, Tuna 8,000-8,500 yıl önce olduğu gibi [zaman kayıt oldu), o Türk dilinin yazılı (Sümer çivi yazılı.

Şimdiye kadar ancak hala cevapsız edebiyat bilim adamları sorular etkisi alınan güçlü Sümerler sonraki veya Mezopotamya Türkler önce kendi içinde varış kez Türk kabileleri, ya da belki Sümerler onları orada yaşayan edildi Türk'ün 4 -BC 3 binlerce onlar Akkadians konuşan Yahudi-arasındaki asimilasyon gitti aracılığıyla bir dönemin.

86

29. bölgesel olarak Yakın Doğu konuşan Türk-Antik. Türkologlar dilde Sümer krediler okuyan Türk onları tarihe şimdi varsayılmıştır ki yakın Sümerler önce yere 4 yaşamış binyıl kelimeler kabul Türk, Türkler, ve daha sonra Mezopotamya'ya göç etmek Fırat ve Tiger. Soru yy konuşan varlığının Türk-çalışmadılar alan olarak Yakın Doğu tarafından 11. kimse, yalnızca Anadolu ve Yakın Doğu ilk Türkler olarak düzenlenen kavramı hakkında varış için her yerde.

izin verilen kaynakları çalışma Sümer, Akad, Asur Urartu ve yeni Doğu Yakın tarihin eski aydınlatmak. Yani, Azerbaycan dilbilimci Firidun Agasyoglu Djalilov, kaynakları adlı yukarıdaki çalışmanın ascertains üzerinde temelinde bu binlerce da 4-3 M.Ö Urartu Asur ve nehir Tiger arasında bir ırmak kolları söz yaşamış Türk- Subars (sub-ar "River People"). A aşağıda biraz konuşma-olduğunu kaydetti Türk Kumansve daha Türkçe konuşan Gutii, Lulu ve Urmiye gölünün içinde güneyinde de konuşan-olduğunu kaydetti Türk Turuks. Ayrıca, adları Urartu göre doğru Asur, Akkad ve kaynakları arasında altında bu kabileler konuşan Türk kaydetti varlığı başka da gruplar vardı Kumug, Kashgay, Gügèr, Salur, vb [Firidun Agasyoglu, 2000, 41-66, 156 -162] () Firidun Agasyoglu başına iki haritalar bakın.

Sümer 3-2 bin MÖ
Firidun tarafından Agasyoglu

20-23 cc N. Mezopotamya Türk alansal. M.Ö.
Firidun tarafından Agasyoglu

9-8 cc N. Mezopotamya Subar alanı. M.Ö.
Firidun tarafından Agasyoglu

coğrafi nesneler biraz ve Orta Asya Minor hala içinde bölgesel varlığı eski Türk Yakın Doğu Asya'da olduğunu kanıtladı içinde ek ki, hem de uzun isimler önce lütfen uygun olan, daha sonra dönemin gerçekleştirildiği nominal Türk isimleri, bazı.

Yani, antik Yunan gezginler ve Alexander historiographers of Great, yolu tarif onların, Asya ve Orta Doğu, Orta Anadolu, kaydedilen yerel adları için coğrafi nesnelerin.

Örneğin, Küçük Asya olarak bölge denir dağlar Toros (Pontus Boğa, Küçük Asya Toros) dağları. kelimenin önüne yerel halkların uzun çağımızın denilen göre için, Yunanlılar antik Taur sıra dağları Himalayalar [uzanan aşağıya orada aracılığıyla doğu, Orta Doğu ve Orta Asya Piyankov IV bu Toros Dağları ve tüm 1997, 283]. Taur ile ethnonym tarafından kökeni Türk olan "anlam" Dağ İnsanlar, dağcı.Bu sözler dan oluşan TAV tau / bilye / "dağ" ve ar / er "insanlar, adamlar".

Yerel Türk'ün, alan Yunan ziyaretçiler ile eski tanımak denilen Taur (Taur Taulary "Dağları nerede yaşamak Taurs") herhangi bir dağ nerede yaşadığı Taurs "Dağcılar". Bu itibaren, eski Yunanlılar kaydedildi Taur Himalayalar dağlar için, başlangıç Asya'ya aşağı Küçük ve. Bu nominal isim Taur, yaşadığı dağlar belirlenmesinden tüm Taurs "Dağcılar", daha sonra Kırım ve (Küçük Asya oldu uygun bir isim olarak dağlarda).

Aynı Hakkında kelimeler Türki ilgili olabilir dedi Kaukas ve Kroukas [Piyankov IV, 1997, 283]. Orta Asya ve Doğu yerel Türklerin Orta Yunanlılar antik adlı tüm bembeyaz kayalık dağlar Kaukas"Beyaz Rocky Mountains" veya Kroukas "Snowed Rocky Mountains". kelime Kaukas (Kafkasya) kyu / Kau "beyaz", kas kelimenin gelen rock " kis kas / "kelimesi bir kesim" in, daha sonra Türki yerine, dil o kyya / kaya kelime bir de gelen kay Kyi / "kesmek. kelime ikinci kroukas ilk bölümüdür krou "don, kar", ikinci bölümü olan kas rock ".

Küçük Asya aboriginals ve Orta Asya Oksiy bir isim dağlar temsil bazı Yunanlılara altında. Yani, görünüşte. Berrak ırmaklar vardı akıyordu dan hangi dağlar Oksiy Türk kaynaklanmaktadır oksiy Oksay / oksuy /: ak / ok "beyaz, saf", su / söylemek / siy "nehir.

Aynı aboriginals kelime ile nehir denilen farklı Araks, Oks, Tanais sözleri nominal: Araks Türk gelmek dan arak aryk / "River, Canal"; Oks C Türki dan oksu Aksu / "Beyaz, Pure River"; Tanais geliyorTürk itibaren tynys / tynych "sessiz, sakin" vb [Piyankov IV, 1997, 283-284].

Sonuç olarak, gerçek maç yüzyılda değil 11. tek Türk'ün aksiyom olarak resmi olmadığı tarihsel bilim hakkında bir Yakın Doğu'da ve Anadolu'nun kadim Türk bölgesi hakkında ilk varış orada.

alanında konuşan Türk-eski kanıtlar varlığının Yakın Doğu ve Küçük Asya Sümer kaldırmak soru ne Türk dili etkilemiştir. Aslında denilen kayıtlar güneyindeki bölgenin Akad kaynakları içinde olduğunu olduğunu Bagdad Kienkir (Kangar), orada Bagdad yaşamış Sümerler kuzeyindeki bölge ve isim taşınan Subartu, orada Subars yaşadı. Sümerler aramamış kendilerini Sümerler, onların endoethnonym olduKangarli veya Kangar. Herodot bu ethnonym olarak bulunmuştur angareon (bkz. mezhep. 46 kitabın bu). Akkadians ve diğer halklar Kangars denilen "Sümerler" veya "Shumerians", ve bu ethnonym onlar Subars ve ödünç gelen Subars, yani hem Kangars (Sümerler), Onlar: farklı denilen ethnonym Subar [Firidun Agasyoglu, ağız ortamlarında olduğu 2000 yılında, 157], dil ve çeşitli telaffuz Sumar / Sümer / Shumer / Samar / Suar / Sabir / Savir / Sibir ,vs

Böylece, Sümerler Dile ethnonyms oldu etkiledi tarafından Subarian dili ve lehçeleri veya bunların yakın sonra komşular olarak adlandırılan Türk Kuman, Kumyk, Turuk, Kuti, Lulu, Kashgay, vb, ama kendisi de inanıyor dil Sümer birçok, Türk değildi.

Bu şekilde başka bir olası de nedeni. Bir öneri, Kangar, ve Sümerler endoethnonym, bölge adlarının gelir dan denilen üreten bir soru daha: neden bu idi bölge Kangar? Aslında, Kangar biri de bir ethnonym ve özellikle bir Türk. Dolayısıyla, burada ama Kangars, yaşadığı zaman? Önce, varış burada Sümerler Kangars edildi Sümerler ilk Türkçe konuşan? M.Ö. Eğer binyıl o yüzden 4, sonra zaten onlar Akkadians konuşan Semitik arasında yaşamış bir dönemin asimilasyon. dil Türkizms yılında Sümer ise bu durumda ama, değil Türk krediler bir Türk taban, dil Akad kabul dil, taşıyıcılar sonra yani izleri Türk ve surmounted. in Sümerler kısmı belirli bir - Kangars, görünüşte) Khwarezmians göç için Orta Asya ile birleştirildi onlar s, (Horasm adlandırma ek geçtiğin onlara neden oldu ethnonym Kangar, Khwarezmians (Engl. " "- Çevirmenin notu) ethnonym tarafından Kangha / Kangüy / Kangar.

Eski Türkçe konuşan alanda Yakın Doğu ve bölge, Batı Sibirya, İtil çok güçlü bir Türk etkisi üzerine Orta Asya, Kafkasya, Ural-vardı Kazakistan ....

90

30. ...

Ve ne kabileler (konuşan Orta Asya 3) içinde binyılda-Türk M.Ö. olabilir mi? tarihçesinden biz ve Ortadoğu tanıdığınız Sümer paralel ile, Orta Asya devleti oldu Elam. Sümerler itibaren, Elamites hiyerogliflerde yerini yerel kabul ortasından çivi yazılı, M.Ö. 3. binyıl. Ne yazık ki, Elam çivi yazılı dil onların bu nedenle sahip değil be deşifre henüz bize bilinmemektedir. Bilim adamları, kurulan bu-Hint öyle değil İran değil, ve çekim ancak aglütinasyon. Görünüşe göre, tüm aglütinasyon dillerde bu bölgeye Türk olabilir ancak olabilir. Muhtemelen, Orta Asya'da Elam devlet kabileleri konuşma-idi oluşturulan Türk, onlar da ülke adını Elem, Türkçesinde "olduğu My Country" (Il-em > El-em > Elam ).Buna ek olarak, Türk ile bilim adamları içinde 19 dil bağlı Elam yüzyıllar ve 20, fakat bu girişimleri İranlılar vardı-Hint düpedüz reddetti tarafından. IMDiyakonov neden olmadan] IM, 1967, 107 Diyakonov [telaffuz Elamo-Türk çalışmalar olarak varlık "altında-bilimsel".

Elam devleti kültür ve] olduğu izlenebilir the1st başlangıç tarihini önce binyıl sonra 1 yılı başında orada da binyılda 33-36 BC, görünür Sakian [Validi A.-Z., 1981, Huarasmian [Dovatur AI, Kallistov DP, Shishova IA, 1982, 119] devletler. linguality onların İran-In ilgili kavram sonraki bölümde biz reddetmek zorundadır olacak özel notu aynı anda Saks, Türkçe konuşan bir.

Şimdi üzerinde olacaktır durdurmak kısa bir Khwarezmians conundrums ethnogenetical (M.Ö. 3 bin yılda Orta Asya haritayı görmek of). Bilimde resmi bir tarihsel bunu Türk için tanınan bu Khwarezmians dan-başından edildi İran 6 dilde, sadece 7 dil İran dan Türkler açık yüzyıllarda göçebe etkisi altında bir. eleştiri olarak ayı değildi zaten dedi yukarıda does bakış açısı bu. Aslında Khwarezmians itibaren çok vardı Türkçe konuşan ve durum o Kazakistan Asya ve Orta Türkçe konuşan halkların modern katıldı vücut. Bu sözler vardır açılması.

Orta Asya 3 bin M.Ö.

etimolojik ethnonym ilgilidir gözlem ikinci Horezm, antik form vardı Hvarizm, Horasm, Horamni .varyasyonlarında ethnonym Dissecting bu Türk bileşenleri aşağıdaki anlamsal içine modelin ethnonymsHvarizm, Horasm, Horezm biz kökleri eder görmek iki Huar ve As, ve kişisel bir olgu ait yapıştırmayın tekil -м (-ым). Huar başka bir yol Suar, kökleri iki oluşur ve su (hu> KHÜ) "su" ve ar ,en eski Türk ethnonym insanlar anlamı "erkek": Huar olarak bir bütündür "River People". ethnonym varlığı Suar ethnonym içinde Huarasm olduğunu gösterir Huarases ölçüde bazı torunları olan Subars (Suars) Yakın Doğu ve. Ayrıca, ethnonym Suar (Huar) idi, aktif araç-Kafkaslar, içinde Ural İtil bölgede görünüşe göre, Orta Asya da. in ethnonym parçası ikinci Huarasm olduğu gibi, o ethnonym de en eski Türk.Huaras demektir ASES, ama bir kabilesinden Suars. Huarases, onların devlet yarattık ve ve ülkenin sadece değildi denilen Huarasseviyorum ama bir çağrıldı Huarasm "Benim Huaras". Sonunda, isimHuarasm ülkenin ethnonym başladı anlamı ile uygulanan ayrıca Huarasm> Horezm.

bölümünün ethnonym ilk That Huaras ethnonym Türk oluşur ve Suar (Huar) değişimi anlatıyor Horamni, ethnonym hiçbir gibi, ama ait takmak bir olup (ni, görünüşe göre, daha sonraki bir oluşumun etkisi altında İran ).

(In tek kökhuar suar /) ethnonyms iki, Sümer (Sümer / Sumar / Subar) ve Horezm (ѕuar-as-m) biz Khwarezmians Sümerler ve etnik akrabalık görmek görünür izler. Ayrıca, biz olarak da gözlemlemek o endoethnonym yaptıkları Sümerler Kangarve Khwarezmians halkların diğer edildi denilen Kangha veya Kangüy [Tolstov SP, 1948, 341]. Bir birincil ethnonymic kök kang / kang "cet" tüm temel olduğunu Bu üç ethnonyms.

Next Suars ve ASES (Huarases) Hindukuş Pamir ve içinde vadi () olan Hindukuş, yani Hindu içinde Rockies Türk - Çevirmenin notu yaşayan Bulgarlar, ethnonym (Suar gibi ethnonym) "anlamına gelir" River insanlar. Bulgarlar ve Suars bölgede yaşamış tarafından yakın İtil de. Bulgar bilim adamları devlet görüşünün Bulgarlar alansal Asya Türk Orta vardır göçmenler dan. Bulgarlar daha sonra Tuna etrafında katıldıkları alansal olarak N. Pontus konuşan Türk-yaratma.

Bilim yaşamış kurulan bu ethnonyms kabilelerinin ilk (basit) taşıma) ethnonyms çok önce kompozit olanlar taşınan ikincil (. Bu nedenle kabul edilmelidir ki, içinde Orta Asya da çok önce Huarases yaşadıArs, ASES, Suars.

Bir kez daha ben zamiri açmak ekleyerek bir dikkat sizinkine ülke okuyucularının Türk'ün denilen antik hala saygı ve sevgi mayın :, bu durumda tekil kişisel of ait yapıştırmayın ile Türk olduğu aktarılan içinde Huarasm, Elem> Elam, Kyrym , Biarmvb

doğru ile Horasmians (Khwarezmians bağlı) yakından edildi Pards (Partlar) (Çünkü interdental Rus çağdaş yokluğunda "th", yazar burada yerine "d" bunun için - Çevirmenin notu). Persler bir ikincil konumda olmak , Horasmis Parthes ve birlikte oluşan bir grup, içinde ordunun Fars kralı Kserks, Parthes Dadiks, Horasmis, Sogds, Gandaris ve [lider tek bir edildi altında komuta Herodot 7, 66].

İşte Asya Orta ilk Türklerin tüm düşünülemeyeceğini kaydetti ki bir Parthes bir parçası idi Türk'ün aslında (Partlar). , Eğer dil onlar İran etkisi dilli altında göçebe edinemez Türk'ün ellerinden Türk ama tersine, onlar mutlaka onlara "ve" göçebe olur özümsemek "newcoming" dil transfer Hint-İran, Türk'ün .

Ethnonym Parthy de. model olduğunu etymologized tarafından Türk Parthy kelime oluşan bir par (bar) "plentyness var, servet" ve bir yapıştırmayın -dy (-ly), Parthy "zengin olan zenginlik, iyi off" anlamına gelir. sesinde Rus th [teta gerçekleşti bulaşanΘ] ve daha sonra f, bu nedenle gelen Parthy varyasyon gelen Rus Parfy> Parfiane. Bu Parthy kökenli bir Türk ile bir ethnonym da r. söylüyor bunu biz karşılamak havza olarak Kama Bardy ve yere bir isim olarak ait yapıştırmayın bir ile -м: Bardym. Azerbaycan'da kadar fethi Moğol merkezi olan bir çiçek ticaret ve zanaat Bardasakinleri, onun bir ethnonym gelen isim gelir.

Parthy insanlar devletin İranlılar ve oldu oluşturulan 3 Yunanlılar yüzyılda güneydoğusunda güney ve mücadele karşısında Hazar Denizi boyunca. Yükseklik sırasında onun bu tabi geniş alanlarda Mezopotamya Hindistan sınırları için. Görünüşe göre, zaman içinde Sümer bile Parthys Doğu ulaştı Yakın ve (Sümerler etkileşim ile) "imparatorluk Parthys haritanın bakın. Daha sonra Parthes insanlar vardı enstrümantal formasyonu Türkmen. Eski Parthys Türkmenler çağrılacak başladı ekledi. Görünüşe göre, Hamsin Türkmenler Türkmenlerin Suriye ve doğu Fars Körfezi, Irak Asya Orta kaldı ve orada yaşayan bu yana bu kez Orta Doğu bölgesinde büyük Parthys devlet kontrollü bir.

220 için Pers Krallığı M.Ö. 250 MS

99

31. ...

-İtil bölgesi Ural Türk alanda antik ... varlığının Asya Orta kurulması gerçeğinin dolaylı ispat ile birlikte Ortadoğu ve bölgenin bu bağlantıları yakın etnik, ekonomik ve politik.

başlangıç ile Let bunun İtil Yakın Doğu, Orta Asya ve Ural-kabileleri ortak eskidir bağlı kendi bölgesinde Subars ve Kangars. belirtildiği gibi zaten vardı, Sümerler ve endoethnonym / Shumerians olduKangar / KungurSubars, tek bir dil konuşuyordu çünkü, Akkadians da bu Kangars ethnonym adlı Subar / Sumar / Sümer / Shumer. Ethnonym Subar / Huar adıdır bölümünü de Huarases / Horasmis / Horezmians. Onlar ethnonym edildi ile de denir Kangar / Kang / Kangha. Bu kabilelerin isimleri bölge olan İtil-de kayıt içinde Ural. İşte onların izleri toponyms bulunmaktadır korunmuş Kungur, Suar. Bu toponyms antik mümkün kadar varlığını da eklemek burada Osa, Aslı / Ashly, ethnonym taşıma kabileleri vardır bağlı olduğu gibi .Biz (As için o hatırlamak gerekir ek Suar, kompozit ethnonym Huarasm / Huaras ethnonym aynı zamanda, Huar-gibi).

Suars ve Kangars M.Ö. binlerce 3-iz kaldı onların da Yakın Doğu'da 4 binlerce BC, in-Orta Asya'da 2 1. Ve ne zaman Suars ve Kangars bölge İtil-ebil canlı olarak Ural? görünüşe göre, Taking hesaba Türklerin atalarının bir kabul olması bu bölgede ev, onlar Asya Orta sahip çıktı ve Doğu orada daha erken Orta.

Ethnonym Subar olarak da fonetik varyasyona Sümer / Samar, (Asya Orta toponyms kaydedildi içindeSamar-kend )ve (içinde İtil bölgedeSamara, Sümer) ....

Horezmian gemiler

Öncelikle adını bu meli kaydetti Sibir kendisi (Engl. Sibirya - Çevirmenin notu) tarihsel ethnonym Türk yükselir için Subar / Suar / Sabir / Sibir. Ve Ortadoğu'da yaşayan binlerce M.Ö. 3 ethnonym içinde 4-bu en eski taşıyıcıları ve bunların oluşturduğu ve ASES Huarasy M.Ö. Merkez yaşadığı binyılda Asya'da 2. için Subars / Sabirs ve Horasmis Hazar Denizi sahilinin erişmek için, bir olağan olay ve sonra tarafından nehirler Yaik - Miass-Tobol-İrtiş-Ob alınan Deniz onlar ulaşan Kuzey Buz Denizi, Kara (Türki - Çevirmenin notu) adı Kar dingGEZE "Kar Deniz".

Let's hatırlamak ethnonym Kangar, Horasmis of endoethnonym oldu Sümerler bir parçası ve bir. Birlikte Horasmians ile var (vardı da ASESHuar + gibi). Batı Sibirya var da ulaştı taşıyıcılarının bu ethnonyms, ASES yani Kangars ve ve yüzyıl M.Ö. 7. r kıyısında Yenisey dedikleri oluşturulan güçlü bir devlet dernek Kangaras, ve MS yüzyılda refaha kadar 5. Eşyaları Asya ulaştı Merkezi. Kangaras devlet merkezlerinde farklı zamanlardan farklı olarak yöneten sırasında: Kesh, Kusan, Taşkent, Buhara, Semerkand bile. Kangaras devlet Sibirya dahil tüm Western. Görüşümüze göre bilim adamları, bu zengin sol Tagar arkeolojik kültür. O) aşağıda olduğu İskitlerin söylem hakkında ama olmak bir kabul de önemli bir parçası İskit konfederasyon ve (halkların geliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder